НАДЕЖКО в Грузия

НАДЕЖКО в Грузия

  • 9.50 лв.

От същата колекция

Описание

Поредица „Книги за деца – Промени света!“:

Приключенията на НадЕжко, таралежът хлебар без граници

Създателката на играта «Хлебари без граници», Д-р Надежда Савова-Григорова (завършила Културна Антропология в Университета «Принстън», САЩ), започва да илюстрира и пише и поредицата от детски книги за околосветските приключения на таралежа хлебар НадЕжко, за да учи децата на ценностите на културната антропология – как да сме „над еженето“, да не боцкаме другите, които са различни от нас. Книгите развиват емоционална интелигентност и емпатия, критическо мислене и творчество. Във всяка нова страна заедно с НадЕжко и неговите приятели ще научите както интригуващи традиции, така и добродетели, тъй като добродушният таралеж винаги намира как да помогне в различни вълнуващи ситуации. И освен четенето, ще имате възможност да замесите с децата си уникална рецепта на местен хляб или сладкиш, събирани от авторката по време на нейните пътешествия.

Очаквайте още книжки от поредицата, тъй като мечтата на Надежда е да успее да напише книги за толкова страни, в колкото тя е била – към момента 78. За тези пътешествия с мисията да изследва разнообразни култури и замесва приятелства между най-различни хора, през 2012г. Нешънъл Джиографик обявява Надежда за «Пътешественик с мисия на годината».

Книгите се издават и на английски, като името на НадЕжко превеждаме като HedgeHope – hopping with hope over any hedge in life!

Тази втора книга НадЕжко в Грузия ще ни вдъхнови:

· да развиваме добродетелта на ЛЮБОВТА, като се учим да обичаме не само семейството и приятелите си, но и всички хора;

· да научим важни уроци от вдъхновяващия живот на просветителката и покровителка на Грузия,света Нина;

· да изследваме красивата природа и архитектура на Грузия, като се разходим из булевардите с палми на субтропичното пристанище Батуми и посетим лозарския регион Кахети под Кавказвките планини, „градчето на любовта“ Сигнаги и вековния манастир „Бодбе“;

· да научим занаятите за правене на „емайл“ и „квеври“ , да приготвим у дома вкусните „хачапури“и открием какво е „тоне“.

Виж продукти от категория:

Отзиви (0)

Този продукт няма отзиви.

Още от категорията

НАДЕЖКО за Рождество във Витлеем НАДЕЖКО за Рождество във Витлеем

9.50 лв.

НАДЕЖКО в своя дом България НАДЕЖКО в своя дом България

9.50 лв.

НАДЕЖКО в Кападокия, Турция НАДЕЖКО в Кападокия, Турция

9.50 лв.

НАДЕЖКО за Рождество в Етиопия НАДЕЖКО за Рождество в Етиопия

9.50 лв.

НАДЕЖКО за Великден в Гърция НАДЕЖКО за Великден в Гърция

9.50 лв.

Абонирайте се за нашия бюлетин