ИСЛЯМЪТ. Православният възглед

ИСЛЯМЪТ. Православният възглед

  • 5.50 лв.

Описание

Настоящото издание "Ислямът. Православният възглед" е печатна версия на видеоколекцията на отец Даниил, разпространявана в интернет. В нея авторът в стила на традиционното православно сравнително богословие предоставя критичен разбор на ислямското вероучение, а също и анализира богословските и мистични аспекти на живота и дейността на основателя на исляма - Мохамед. Задълбоченото познаване на Свещеното Писание и Свещеното Предание и ерудицията позволяват на отец Даниил да изгради ярък пример за православна полемика.

Отец Даниил Сисоев помогна на хората да открият и да разберат Истината. Неговата мечта беше проповед за Христа сред всички народи по света. Отец Даниил постъпи като мисионер и проповедник сред друговерците. Сам отецът в едно интервю каза: "В нашия храм са се кръстили над 80 мюсюлмани. Сред тях има татари, узбеки, чеченци и дегестанци". Той откриваше пътя на нравственото и духовното усъвършенстване в условията на съвременния живот и призоваваше да се придържаме към апостолския принцип: "Ако е възможно от ваша страна, бъдете в мир с всички хора" (Рим. 12:18).

Отец Даниил познаваше и обичаше Бога, обичаше с цялото си сърце, с цялата си душа и неговата любов беше истинна, жертвена.

Отец Даниил прие мъченическа смърт за Христос. За всеки православен християнин неделима част от духовния живот е животът в Христа. И това благо дело има в лицето на отец Даниил помощник и молитвеник. За православните той е жив и се моли за всички заблудили се.

Свещеник Даниил Сисоев беше убит на 20 ноември 2009 г. в Москва пред царските двери на храма "Св. ап. Тома" на 35-годишна възраст. Убиецът не е открит и до днес.

В книгата са запазени до голяма степен словоредът и стилистиката на беседите, както са произнесени пред камера.

Изданието е базирано на текста на: Ислам. Православный возгляд, АНО "Духовное наследство", Москва, 2012 г.

Превод и редакция: Зографска света обител.

--------------------------------------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 100

Година: 2015

Книгата се предлага за закупуване на едро.

Отзиви (0)

Този продукт няма отзиви.

Още от категорията

Абонирайте се за нашия бюлетин