"И аз съм християнин!" Дали обаче е така?
"И аз съм християнин!" Дали обаче е така?
"И аз съм християнин!" Дали обаче е така?
"И аз съм християнин!" Дали обаче е така?

"И аз съм християнин!" Дали обаче е така?

  • 14.00 лв.

Описание

КУРС ОТ ЛЕКЦИИ ПО ДОГМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ

В книгата са представени лекции на свещеник Даниил Сисоев, които са били прочетени в мисионерското училище за година обучение. Отец Даниил готвел мисионери за излизане на улична проповед, за това – да призовават към Бога хора с най-различни възгледи и вероучения, за достойна аргументация в защита на Православната вяра. Отец Даниил казвал, че още до появата на сектантите в първите векове на християнството и в Средновековието по улиците и по домовете ходели християни, желаейки да обърнат заблудените, и благодарение на тяхната проповед Бог е спасявал мнозина.

В наше време проповедта е необходима за тези, които търсят Истината, но се измъчват под тежестта на лъжеученията и пагубното влияние на този свят. Такава проповед е пряко изпълнение на словото Божие (Мат. 28:19; Лук. 12:8; Иак. 5:20; Рим. 10:10).

Мисията – това е бързо средство за очистване на сърцето. Това е най-прекррасен и най-благороден път за християнина. Даденият курс от лекции е отлично пособие за мисионерска работа, снабдено с множество цитати от Свещеното Писание.

«Който обича Бога и своите ближни, който е мъжествен и желае да получи нетленна корона в Царството на Небесния Отец, него ние зовем да встъпи на благородния път на вестител на Евангелието – православен мисионер». Свещеник Даниил Сисоев.

Книгата се издава с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий.

--------------------

Корици: меки

Страници: 313

Година: 2022

Спецификация

Страници
313

Отзиви (0)

Този продукт няма отзиви.

Още от категорията

Избрани стихотворения Избрани стихотворения

10.00 лв.

ИСЛЯМЪТ. Православният възглед ИСЛЯМЪТ. Православният възглед

5.50 лв.

Абонирайте се за нашия бюлетин