ДУХОВНИ ОРИЕНТИРИ за съвременното общество
ДУХОВНИ ОРИЕНТИРИ за съвременното общество

ДУХОВНИ ОРИЕНТИРИ за съвременното общество

Автор :Митрополит Йеротей (Влахос)
Издателство :Омофор
Наличност :ДА
Цена : 14,00 лв.
Количество :  

ДУХОВНИ ОРИЕНТИРИ за съвременното общество е сборник с коментари по актуални проблеми на съвремието, интервюта и богословски размисли на митрополит Йеротей (Влахос). Сред темите, на които е отделено място в книгата, са евтаназията, абортите, съвременните погребални практики, наркотичната зависимост и др. Специално внимание митрополитът посвещава на младите хора и пътя им към храма.

В предговора към книгата авторът споделя:
Книгата е в помощ на едно общество, което живее в собствен ритъм и се състои от различни хора с техните тревоги и проблеми, едно секуларизирано, но и чувствително общество, което спи, но и търси истината и пълнотата. Въобще мога да кажа, че съвременното общество, както се вижда в столицата на гръцката държава, е преобладаващо аморално, индивидуалистично, евдемонистично. Така пастирското слово в действителност има характер на намеса, доколкото се стреми да възбуди, да предизвика, да отсъди, да събуди, да ориентира.

Естествено, за да може тази намеса да стане реален принос, то пастирското слово трябва да се вдъхновява от богословието на Църквата, т.е. да бъде църковно и богословско. Такава малка богословска намеса в съвременното общество е словото, което се съдържа в тази книга. То няма претенции, но е симптоматично.

-----------------------

Корици: меки

Страници: 270

Година: 2017