ДУХ, ДУША И ТЯЛО
ДУХ, ДУША И ТЯЛО

ДУХ, ДУША И ТЯЛО

Автор :Архиепископ Лука (Войно-Ясенецки)
Издателство :Любомъдрие
Наличност :ДА
Цена : 15,00 лв.
Количество :  

Архиепископ Лука (Войно-Ясенецки) (1877-1961) е Светител, изповедник, проповедник, но и лекар, хирург, лектор, автор на научни монографии, човек, отдал се на любовта към Бога и към страдащия ближен. Неизчислим брой са болните, ранените по време на войната, спасените от него хора, но навярно още по-голям е броят на онези, които чрез неговото служение са се обърнали към вярата и са я съхранили в дни на гонения и изпитания. На 11 юни 1996 г. архиепископ Лука е канонизиран от украинската православна църква.
През 2000 г. с решение на Архиерейския събор на руската православна църква той е причислен към лика на руските светии. Неговите мощи се съхраняват в Симферополската съборна църква „Света Троица". Всяка година на 11 юни с тях се извършва литийно шествие по улиците на града.
„ О, как се страхувам да не би дори един от вас да загуби горещата си вяра в Спасителя и за втори път да започне да Го разпъва! "
„ Най-важното в живота е винаги да правиш добро. Ако не можеш да сториш за хората голямо добро, постарай се да сториш поне малко добро. "
„ О, само да знаеше колко тъп и ограничен е атеизмът, колко живо и реално е общуването с Бога за онези, които Го обичат... "
„ В служението на Бога е цялата ми радост, целият ми живот, защото моята вяра е дълбока. Но нямам намерение да оставям и лечебната, и научната си дейност.
Св. Лука (Войно - Ясенецки)

-----------------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 244

Година: 2012