ДУМИ ЗА ЖИВОТ
ДУМИ ЗА ЖИВОТ

ДУМИ ЗА ЖИВОТ

Автор :Лимасолски митрополит Атанасий
Издателство :Ловчанска Света Митрополия
Наличност :ДА
Цена : 12,00 лв.
Количество :  

На книжния пазар в България излезе нов сборник с непубликувани досега, дори и във виртуалното пространство, проповеди на един от най-обичаните съвременни проповедници на Православието - Лимасолския митрополит Атанасий. Книгата, която носи името "Думи за живот", е подготвена от Ловчанска света митрополия и се отпечатва с благословението на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. Тя е част от поредицата на Ловчанска св. митрополия "Аз съм Пътят, и Истината, и Животът". Преводът е на богослова Константин Константинов, който живее в Лимасол и лично познава митрополит Атанасий, и който е добре известен на православната аудитория в България с многобройните си преводи на най-големите съвременни гръцки проповедници.

Първата част на сборника съдържа беседи на владика Атанасий, повествуващи за великите съвременни подвижници на 20-ти в. - Арсений, Паисий, Порфирий, Йаков и Филотей, които, с изключение на св. Арсений, той лично е познавал и е имал рядката възможност да общува с тях и да бъде свидетел на многобройните им благодатни дарове. Разказът на Лимасолския митрополит е изключително жив, с особена сила завладява вниманието и проникновено изобразява личностите на тези духовни великани на нашето съвремие. Немалко място е отделено и на поразителните чудеса, ставали по молитвите на светите старци - чудеса, на които митрополит Атанасий или е бил свидетел, или познава хората, с които са се случили.

Във втората част на сборника Лимасолският митрополит съсредоточава своето слово върху различни аспекти на православното богословие и духовен живот. Тук са засегнати различни теми: за съвременния стрес и безпокойство, за борбата със страстите и очистването то тях, за страданията и скърбите в живота, за духовната незрялост, за човека като икона на Бога и Божията любов и др.

-----------------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 192

Година: 2015