ЕДНА СЪВРЕМЕННА МИРОНОСИЦА
ЕДНА СЪВРЕМЕННА МИРОНОСИЦА

ЕДНА СЪВРЕМЕННА МИРОНОСИЦА

Автор :Касторийски Митрополит СЕРАФИМ ПАПАКОСТАС
Издателство :Дивотински манастир "Св. Троица"
Наличност :ДА
Цена : 9,00 лв.
Количество :  

Днес, когато живеем в много динамично и усилно време, всичко е толкова шарено и шумно, а ние сме твърде делови и забързани; смятаме, че всичко можем и държим в собствените си ръце, самодоволно и надменно вървим напред, докато не се надвесим над дълбоката бездна на отчаянието, страха, празнотата, която носи модерното име депресия. Тогава осъзнаваме колко сме малки и нищожни, гърчейки се в голямата агония на съвременния свят. Пред нас почва да стои главният въпрос: как да се справя, как да продължа напред. Накратко - как да живея. Първото, което трябва да направим, е да погледнем и да видим какво сме направили със себе си. за какво сме сътворени и призвани, а какво сме извършили със своя извратен ум. Какво сме направили със себе си ние, горките? Какво?

Направили сме себе си богове. Това е най-жалкото и страшно нещо, което сме могли да направим. Това е, което всъщност свали и Денница - светлия ангел, до неговото крайно паднало състояние, от което не може вовеки да се изправи, а повлича все повече и повече души със себе си. Нека с Божията помощ съблечем ума си от греховните връзки на този свят, бремето на гордостта, сквернотата, лъжата и всеки грях. Бог единствено е Този, Който може да ни помогне да се върнем в истинското състояние, към което сме призвани.

"Дивен е Бог сред Своите светии" (Пс. 67:36)

Тази малка книжка, която държим сега, цели да достигне до ума и сърцето на читателя, за да се запознае той с една сива, опърпана гургулица, която сияе като бяла гълъбица в сонма на светиите. Преподобната майка София, която с Божията благодат съблече собственото си Аз, понесе благото Христово иго върху себе си, стана безумна за света, не само за да победи света, но и за да придобие небесното Христово Царство.

По молитвите на Света София, Господи, помогни на нас, грешните, да преодолеем своята греховност!

06.05.2015 г., Празник на Св. великомъченик Георги и преподобна София Клисурска

(ПРЕДИСЛОВИЕ от игумена на Дивотинския манастир "Света Троица" архимандрит Пахомий)

---------------------------------------------------

В книгата са поместени много цветни снимки и икони. Съдържа и Молитвено последование към преподобна София Клисурска.

Превод от гръцки език.

Корици: меки

Страници: 100

Година: 2015

--------------------------------------------------