ХРАМЪТ Е СЪРЦЕ
ХРАМЪТ Е СЪРЦЕ

ХРАМЪТ Е СЪРЦЕ

Автор :Протойерей Владимир Дойчев
Издателство :Дива 2007
Наличност :ДА
Цена : 20,00 лв.
Количество :  

... Господ е закодирал проповед в цялата природа, за да ти напомни за истински важното... Виж морето! Имаш ли сили да го преплуваш сам и да хванеш онова, което е отвъд линията на хоризонта? Колко пари струва плисъкът на вълните? И можеш ли да нахраниш всички крещящи гларуси? По-хитър рибар ли си от кормораните?
И ако си, какво има в мрежите ти и колко време ще остане там? Виждаш ли вечното през завесата на временното? И усещаш ли как морският бриз носи вести, които никога няма да съобщят по телевизията? Знаеш ли, че когато човек е истински щастлив, няма желание да се смее? И коий ще наклони везните в твоя полза, ако от едната им страна са солените ти сълзи, а от другата соленото море? Ето такава е проповедта. Пълна с въпроси, които хората от града отбягват.

„Това е книга за миговете, които нахалстват да превземат вечността. Книга за мислите, които се обличат като юпита – изглеждат пълни с перспектива, но всъщност са обикновени измамници. За утешителните сънища, които се превръщат в кошмари. И за събуждането в утринта, когато грее слънце.

 Храмът е място за красива любовна среща – между Възлюбилия ни Бог и възлюбената душа. Пространство, в което можеш да се уверяваш в Този, Който те обича и да го правиш винаги - завинаги.“

Прот. Владимир Дойчев

----------------------

Корици: меки

Страници: 220

Година: 2023