ПЛАМЕННИ СЛОВА ЗА ВЯРАТА
ПЛАМЕННИ СЛОВА ЗА ВЯРАТА

ПЛАМЕННИ СЛОВА ЗА ВЯРАТА

Издателство :
Наличност :ДА
Цена : 13,60 лв.
Количество :  

Това е сборникът с проповеди на Морфоския митрополит Неофит от Кипърската православна църка, озаглавен „Пламенни слова за вярата“ (София, 2022 г.). 

Митрополитът на Морфу Неофит е известен проповедник в Кипър. Като студент в Атина е имал щастието да общува с големи подвижници от втората половина на миналия век – преподобните Яков Цаликис, Порфирий Кавсокаливийски, Паисий Светогорец. Като митрополит Неофит Морфоски е известен с активната си позиция по редица актуални и болезнени проблеми на съвременния живот. Някои от възгледите му са дискусионни, но пламенността, с която изразява мнението си, не оставя съмнение, че винаги е движен от пастирската си съвест и гореща любов към Бога.

Проповедите в сборника са произнесени през последните три години и са преведени по техните аудио-записи. Първоначално отделни преводи са публикувани в интернет-страницата на храм „Св. Георги“, а впоследствие, поради големия интерес на християните в енорията, се ражда идеята за издаването им в книга. Тази енорийска инициатива показва, че вярващите имат нужда да чуят живо и естествено слово на епископ, който говори на народа на неговия език и затова достига до сърцата на млади и стари.

----------------------

Корици: меки

Страници:

Година: 2022