Щастието да бъдеш православен
Щастието да бъдеш православен

Щастието да бъдеш православен

Автор :Георги Тодоров
Издателство :Искони
Наличност :ДА
Цена : 22,00 лв.
Количество :  

Настоящият сборник статии още със самото си заглавие ни предразполага, радва и обнадеждава - въпреки трудните времена, в които живеем. Авторът, г-н Георги Тодоров, е утвърден църковен писател, православен историк, апологет и мислител. Неговите текстове се докосват до различни области на обществения живот, културата, изкуствата, историческото наследство. Те са често смели и полемични, но дори и онези, които не биха се съгласили с всичко в тях не могат да отрекат, че подходът е винаги добросъвестен, доводите - убедителни, познанията - задълбочени.
Тези статии ни представят както мисловния път, извървян от автора, така и пътя на съвременна България, на нашата Църква, на общетвения ни живот и мисъл през последните години. И тъй като са плод на един и същи корен, православната вяра в Бога, те са в постоянно съзвучие като части от едно хармонично цяло.
Като благославяме този труд, нека да пожелаем на г-н Тодоров още много години да пребивава в щастието да бъде православен, вдъхновено да служи на Словото и да осъществява във все по-голяма зрелост и пълнота своето призвание за слава Божия.

Сливенски митрополит Иоаникий
--------------

Корици: меки

Страници: 472

Година: 2020