ЗА ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО, Том II
ЗА ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО, Том II

ЗА ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО, Том II

Издателство :
Наличност :ДА
Цена : 29,50 лв.
Количество :  

Св. Тихон Задонски (1724-1783) е един от най-благодатните подвижници и пастири на Руската Православна църква. Проникновен познавач на Св. Писание и Св. Предание, той завещава на християните безценно писмено съкровище, събрано в 16 тома.
Едно от златословесните му поучения е настоящата книга „За истинското християнство“, която излиза на български език за първи път.

Както Благочестивото житие е доказателство за съществуваща вяра в човека, така неизрядният живот е знак за несъмнено неверие, макар човек да изповядва Бога, да е кръстен и да се назовава християнин.
Св. Тихон Задонски
В скръбните времена, в които живеем, времена на крайно оскъдяване на християнската ревност, на налагане на нов начин на мировъзприятие, излизането на втория том на този труд е събитие, което несъмнено има своето духовно значение и слмисъл. Както казва св. Тихон Задонски: „Светата вяра може да бъде отхвърлена не сам
o с думи, когато човек се отрича от Бога и Христа Божия Син и се обръща към чувствено идолослужение, но и със зли дела, с нехристиянски и беззаконен живот".
Няма да бъде пресилено, ако кажем, че книги, подобни на тази, са азбука на православната аскетика, без която е невъзможно да съществува истинско православно християнство.


Сливенски митрополит Йоаникий

--------------------------

Корици: меки

Страници: 635

Година: 2018