Човекът между вярата и неверието
Човекът между вярата и неверието

Човекът между вярата и неверието

Автор :Атанас Ваташки
Издателство :Фабер
Наличност :ДА
Цена : 6,00 лв.
Количество :  

„Всички ние, съзерцавайки с открито лице като в огледало сиянието на Господа, напредваме от слава в слава със силата на Духа на Господа“ (2 Кор. 3:18)

„Човек не се ражда, а става християнин“, казва древно-християнският църковен писател Тертулиан. Християнството не се предава по наследство, а се приема чрез вяра в Господ Иисус Христос. Вярата е нещо, което често липсва на онези от нас, които по една или друга причина не са имали възможност или не са пожелали да се задълбочат в християнството; не са могли да познаят светлината и любовта на Иисус Христос и да Го възприемат като пътя, истината и живота; не са могли да разграничат вярата от множеството народни, езически суеверия, които изпълват ежедневието ни.

Познанието за Бога е вложено в човека, но Бог никога не насилва нашата свобода. Той непрестанно деликатно чука на вратата на човешкото сърце, очаквайки да Му отворим, но решението за това е наше. Вярата наистина е избор. Тя се отнася до основния избор, който трябва да направим в живота си – дали да приемем Бог като първостепенна част от него.

Тази кратка книжка представлява израз на желанието на автора повече хора да познаят Бога и да открият смисъла на своето съществуване в Него. Основният ѝ замисъл е да бъде четиво, предназначено за широка аудитория, в което на достъпен език се предават основни истини за християнската вяра.

Убеден съм, че във всяка епоха, още повече съвременния, бързо променящ се свят, посланието на Иисус Христос, разкрито ни в Свещеното Писание – Библията, както и в Църквата, трябва да се предава за обикновения човек по достъпен начин и на разбираем за него език, по възможност без сложни, богословско-академични понятия и изрази, които затварят съзнанието му за адресираното до него слово или текст“.

Авторът

----------------------

Корици: меки

Страници: 146

Година: 2018