СЕКТОЗНАНИЕ. Тоталитарните секти: опит за систематично изследване, Част 1
СЕКТОЗНАНИЕ. Тоталитарните секти: опит за систематично изследване, Част 1

СЕКТОЗНАНИЕ. Тоталитарните секти: опит за систематично изследване, Част 1

Автор :Александър Дворкин
Издателство :Омофор
Наличност :ДА
Цена : 23,00 лв.
Количество :  

Книгата се отпечатва с подкрепата на Неврокопска Света Митрополия

"Сектознание" на Александър Дворкин веднага получи статута на основен учебник в Богословския факултет на Уралския педагогически университет, създаден от Екатеринбургската епархия.

Несъмнените достойнства на събрания и систематизиран от автора материал за учението, методите на тоталитарните секти и вредата, която нанасят, правят това изследване настолна книга на мисионера във всяка енория, която живее в обкръжението на агресивно настъпващите деструктивни култове и към която се обръщат обикновените хора, търсейки защита и правдива информация за тях. (...)

Православната позиция на автора, основана върху светоотеческия начин на възприемане на непрестанно променящите се изкушения на този век, е ориентир за всеки читател, който може да види тоталитарните секти с очите на православната традиция, имайки възможността да сравни и съпостави не само социалната и психологическата вреда от култовете, но и духовната им нищета и окаяност. за нас като православни хпристияни "методологичният агностицизъм" и липсата на ценностен подход са просто невъзможни, защото всички ние притежаваме като висша ценност опита на живота в Светия Дух, дарен ни от нашия Спасител и Господ Иисус Христос. Нека Божията благословия да пребъдва върху трудовете на автора на книгата, с които той вярно и неуморно служи на майката Църква.

Викентий, архиепископ Екатеринбургски и Верхотурски

* * *

"Сектознание" е уникален по своята универсалност и широта труд. Има и други издания с антисектантска насоченост, но работата на Дворкин е най-пълният, систематичен, достговерен и полезен инструмент за хората, загрижени за това тотално заболяване на нашия народ. И студентът, и богословът, и религиоведът, и служителят на правоохранителните служби, и държавникът ще могат да намерят тук не само отговор на своите въпроси по една или друга тема, но и ще получат необходимия инструментариум за решението на възможните проблеми, които възникват при сблъсък с това сложно и многопластово явление.

Протойерей Димитрий Смирнов

-----------------------------------

Корици: меки

Страници: 599

Година: 2017