Всепправославният събор през 2016 г. и икуменизмът в светлината на библейското бъдеще (интервюта, разговори, статии)
Всепправославният събор през 2016 г. и икуменизмът в светлината на библейското бъдеще (интервюта, разговори, статии)

Всепправославният събор през 2016 г. и икуменизмът в светлината на библейското бъдеще (интервюта, разговори, статии)

Автор :Йеросхимонах Димитрий Зографски
Издателство :Сайт "Всемирното Православие"
Наличност :ДА
Цена : 8,00 лв.
Количество :  

Новата книга на йеросхимонах Димитрий Зографски се отличава не само с изчерпателно разобличение на опитите за подмяна на Православието с икуменизма: тя далеч надхвърля тази тема и се спира върху различни явления от съвременната действителност, сред които: важността на вярата в обществото; какви трябва да са българските управляващи; опитите за насаждането и толерирането на хомосексуалността и др. Голямата лекота на възприемане се определя от избраната жанрова форма – интервю, писмо, статия, които правят коментираната проблематика лесна и приятна за разбиране.

Със своята многопластовост и болка за Светата Църква и ближния, изданието се превръща в един животворен източник за всеки, който искрено търси Бога и желае да пребъдва в Неговата Истина.

В подкрепа на това, че икуменизмът е “псевдохристиянство” (св. Серафим Соболев) в книгата са включени особено полезни приложения: вероизповедни завещания на св. отци, “Определение на Константинополския събор при Вселенския патриарх Кирил V през 1755 г. относно невалидността на римокатолическото кръщение”, позиции на съвременни духовници и богослови, посочващи настъплението на икуменизма и коментиращи отстъплението в съборните документи. Особена ценност се явява преведеното за първи път на български език “Oкръжно послание на Едната, Ссвята, Съборна и Апостолска църква до всички православни християни” (1848 г.), в което източните патриарси развенчават ясно и конкретно “ерестта на папизма”. Посоченото послание е оформено като отделно книжно тяло, за да може и в бъдеще читателят лесно да го използва и като размисля за написаното в него, да пази чистотата на вярата си.

Към изданието е приложено и Становището на Светия Синод на Българската Православна Църква от 21.04.2016 г., в което богословски аргументирано и пастирски отговорно българските архиереи изразиха позицита си в защита на догмите и каноните на Православната Църква, във връзка с предстоящия Всеправославен събор. С това Становище родната ни Църква зае водещо място в Православния свят, каквото всъщност винаги е имала.

-----------------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 159 + 45

Година: 2016