ЙОГА - път към мрака
ЙОГА - път към мрака

ЙОГА - път към мрака

Издателство :
Наличност :ДА
Цена : 25,00 лв.
Количество :  

През последните години у нас навлязоха различни учения за вяра и морал, които смутиха някои християни или пък увлякоха други, проявили заинтересованост към тях. Такова е и йога. Познаваме ли нейната истинска същност, можем ли да определим нравстквените ѝ критерии за добро и зло? Полезна и здравословна ли е тя, както се рекламира?

(...) Настоящата книга по своята същност представлява задълбочено изследване на един труден за доказване въпрос - че йога е религия. И не само това. Този труд прави задълбочено сравнение между йога и Православието и припомня на забравилите, че което е казано в Св. Писание, единствено е непроменимата и спасителна вековечна истина. За това свидетелства и Сам Господ Иисус Христос: "Аз съм пътят и истината и животът" (Иоан 14:6). Няма друга наука, друга философия или друг бог, който да е истината!

(...) Няма да е пресилено, ако кажем, че книгата "Йога - път към мрака" ще помогне да имаме верен православен мироглед за учението на йога и ще послужи като отправна точка за убеденост в силата на християнството.

Всесърдечно благопожелавам на вас, читателите, в следващите редове да намерите не просто запознаване с учението йога, но най-вече твърда решимост; да следвате указания от светата Православна църква път към вечното спасение и да отхвърлите всичко, което не е от Бога. "Всичко изпитвайте, о доброто се дръжте" (1 Сол. 5:21) и нека книги като тази ви бъдат важна опора, ако някой дръзне да хули единствената спасителна вяра - Православната!

"Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги" (Ефес. 5:11)

17.11.2015 г.

Сливенски митрополит ЙОАНИКИЙ

(Предговор)

--------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 304

Година: 2016