СВЕТИ СПИРИДОН чудотворецът
СВЕТИ СПИРИДОН чудотворецът

СВЕТИ СПИРИДОН чудотворецът

Автор :сборник
Издателство :Библиотека "Св. Евстатий Плакида"
Наличност :ДА
Цена : 6,50 лв.
Количество :  

СВЕТИ СПИРИДОН чудотворецът - ЖИТИЕ И ЧУДЕСА

В нашата духовно бедна епоха житията на светците на Православната Църква приличат на пролетен вятър, който носи небесна роса като навяват оптимизъм и живот. Защото светците живеят живот вечен. Те победиха смъртта с помощта на Христос. Потвърждават за нас вечността и ни радват. Посредничат за нас пред Бога. Закрилят ни със силата и истинността на молитвите си. Те са нашите истински приятели.

Такъв приятел и баща закрилник на всички е свети Спиридон Чудотворец. Би трябвало някой златоуст да го прослави достойно. Украсен с всички дарове на Светия Дух и ликувайки на небесата той остава видимо между нас с нетленното си тяло. Всеки ден приема молитвите на стотици хора и посредничи за тях пред Бога. Светата Църква и нетленните му мощи наистина са душевна лечебница.

Житието на този светец днес предлагаме на нашите братя, за да имат възможност да му се поклонят с трепет и упование и да пият от неизчерпаемия му духовен извор. Това издание има за цел повече хора да се запознаят с великото житие и чудесата на свети Спиридон, за да се обогатят духовно. За да се слави непрекъснато Пресветия Триединен Бог, който се прославя чрез светците си. За възхвала на светеца предлагаме и акатист на свети Спиридон.

Манастир Пантократор - Христос Спасител, Керкира, 30 юни 1992 г.

Издава се с разрешението и благословията на игумения Ефимия, Манастир "Пантократор - Христос Спасителя", Керкира, 2005 г.

Превод от гръцки език

-----------------------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 72

Година: 2012