Диадемата на Стареца. Спомени за преподобния старец Гавриил Ургебадзе

Диадемата на Стареца. Спомени за преподобния старец Гавриил Ургебадзе

  • 9.00 лв.

Описание

Това е книга за един удивителен подвижник - архимандрит Гавриил (Ургебадзе; 1929 - 2 ХІ 1995). Монах, свещеник, духовник - той носи и тежкия кръст на юродството заради Христа, проповядва Божието слово и води постоянно борба с врага на човешкото спасение. Придобил голямо смирение и духовен опит, той се бори за всяка човешка душа с упование на Господа и любов към ближните. На този юродив монах, бос, със скъсани дрехи, с монашеска шапка, с медна диадема на главата, който върши тайно добро, като скрива мъдростта си и избягва похвалите, са открити много тайни на човешките сърца и още приживе е увенчан с редки духовни дарове.
В книгата са поместени спомените и разказите на хора, които са го познавали - архиереи, свещеници, монаси и монахини, миряни. И досега духовните му чеда и поклонници се молят на гроба му и чувстват благодатната му помощ.

През м. декември 2012 г. Грузинската православна църква причисли архимандрит Гавриил към лика на светците."Ако видиш убиец, или блудница, или пияница, който се валя на земята, не осъждай никого, защото Бог е отпуснал юздата му, а твоята юзда държи в ръцете Си. Ако отпусне и твоята, ти ще се окажеш в по-лошо положение: можеш да паднеш в същия грях, за който осъждаш другия, и да погинеш. Ти не осъждай, съдия е Сам Бог. Онзи, който осъжда, е като празен пшеничен клас, който винаги е с вдигната глава и затова винаги гледа на другите отгоре надолу."

(Св. Гавриил)

---

Корици: меки

Страници: 150

Година: 2015

Виж продукти от категория:

Отзиви (0)

Този продукт няма отзиви.

Още от категорията

Пустинницата Фотиния Пустинницата Фотиния

6.50 лв.

Жития на светиите, Януари Жития на светиите, Януари

32.00 лв.

Абонирайте се за нашия бюлетин