Добрият старец ГАВРИИЛ

Добрият старец ГАВРИИЛ

  • В наличност
  • Издателство: Омофор
  • Автор: Константин Церцвадзе
  • 10.00 лв.

Описание

Изданието съдържа животоописание, много свидетелства за светостта на преп. Гавриил (Ургебадзе) и акатист, съставен от протойерей Арчил Миндиашвили.

---------------

Една от тайните на изминалото столетие е житието на архимандрит Гавриил (Ургебадзе). Малките улички на Мцхета още пазят подвига на проповедническото служение на този обикновен монах, станал легенда на своето време. Той възвръщал хората към вярата, като ги ободрявал и непрестанно им дарявал любов. Всички, които познават стареца, казват, че е бил изключително простодушен, смирен, любящ й заедно с това страшен. Когато се разгневял или изобличавал човека, се усещало, че чрез неговите уста говори Всевишният - такава божествена власт и сила имат думите му. Но щом забележел, че човекът срещу него се разкайва, старецът го притискал към гърдите си и вселявал в сърцето на ближния надежда и любов. Нужно било човек да поживее рамо до рамо с него поне няколко месеца, за да се научи да разбира дълбочината на вътрешния му духовен свят и да не се съблазнява от странните му постъпки на юродив. У него имало сила, пред която всички се прекланят и досега - сила на молитвата и любовта.
И днес, в наши дни, преподобният Гавриил (Ургебадзе) продължава да подкрепя хората във вярата, да вселява в сърцата им любов, Той незримо, а понякога и видимо, присъства сред вярващите, независимо от вероизповеданието им, - но най-вече-сред простодушните хора.
От автора

Пред всеки роден от Бога човек бъдете в смирение, доброта и любов. Любов към всички отнасям със себе си - и към православните хора, и към всеки роден от Бога човек. Целта на живота и на целия този видим свят е намирането на Царството Божие, приближаването до Бога и наследяването на вечния Живот. Това желая и на всички вас. Оставям ви с моето благословение. Нека никой да не изгуби великата Божия милост и всички да се удостоят с намирането на Царството. Няма човек; който да е жив и да не сгреши. Единствен аз съм голям грешник, всячески недостоен, твърде немощен. С цялата си любов моля всички ви, когато минавате покрай гроба ми, молете се за прошка на мене грешния. Прах бях и в праха се върнах.

Преп. Гавриил Ургебадзе

----------------------

Корици: меки

Страници: 148

Година: 2021

Отзиви (0)

Този продукт няма отзиви.

Още от категорията

Абонирайте се за нашия бюлетин