ЗА БОЖИЯ ГРАД, Том 1
ЗА БОЖИЯ ГРАД, Том 1

ЗА БОЖИЯ ГРАД, Том 1

Автор :Блажени Августин
Издателство :Захарий Стоянов
Наличност :ДА
Цена : 10,00 лв.
Количество :  

Към Марцелин против езичниците

Книга 1

Блажени Августин порицава езичниците, които приписват на християнската религия, забраняваща почитането на боговете им, бедствията на империята, и по-специално последното опустошение на Рим от готите.

ЗА ЦЕЛИТЕ И СЪДЪРЖАНИЕТО НА НАСТОЯЩОТО СЪЧИНЕНИЕ

Чрез този труд, най-скъпи ми сине, Марцелине, по силата на даденото към теб обещание, си поставих задачата да защитя Града на бога срещу онези, които предпочитат своите собствени богове пред неговия Основател. Град, ненадминат по великолепие в този преходен бяг на времето. Той пребивава като чужденец сред неблагочестивите и съществува, подхранван от вярата. Обитава в стабилността на своето вечно убежище. И чака търпеливо, докато: "Справедливостта се превърне в Правосъдие". И докато постигне чрез съвършенството си последната победа и абсолютния мир. 

Велик и тежък е този труд, но "Бог е помощник наш!"

Защото зная какви сили са нужни да се убедят надменните колко велика е добродетелта на смирението. Тя превъзхожда всички земни авторитети, колебливо застанали на тази преходна сцена, уязвими в непостоянството на времето, не с присвоената от човека надменност, а с дарената от Бога благодат...

(Из Предговор)

------------------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 397

Година: 2005

---------------------------------------------------