Изкуството да живееш със себе си
Изкуството да живееш със себе си

Изкуството да живееш със себе си

Автор :Лимасолски митрополит Атанасий
Издателство :Двери
Наличност :НЕ
Цена : 13,00 лв.
Количество :  

За вярващия човек е самопонятно усилието да открие Бога и да изгради своята лична връзка с Него, както и да намери своя път към ближния, а чрез него и към Христос. Като че най-трудно е да осъзнаем необходимостта да живеем в хармония със себе си, да превърнем състоянието на своето сърце в мерило и критерий за зрелостта на отношенията ни с Бога и с другите.

„Да бъдем в мир със себе си и да имаме неосъдна съвест е голям Божи дар, който е условие да изградим едни истински и пълноценни отношения с нашия Творец и Спасител. Придобиването на този мир е наистина изкуство, на което са посветили живота си поколения аскети, завещавайки ни своя опит. Беседите на митр. Атанасий са истинска съкровищница на този опит, почерпан от общуването му със съвременни подвижници, както и от неговото лично пастирско служение, естествена харизма и срещи със стотици хора“, четем в предговора към българското издание.

Книгата съдържа осемнадесет беседи, които в по-голямата си част не са публикувани досега. 

Лимасолският митр. Атанасий беше гост на Седмицата на православната книга във Варна през 2015 г. за представянето на първия том с негови беседи „Изкуството да живееш с Бога“, които се превърнаха в бестселър на българския книжен пазар и претърпяха няколко издания.

----------------------

Корици: меки

Година: 2021