За молитвата
За молитвата

За молитвата

Автор :Архимандрит Софроний (Сахаров)
Издателство :Руенски манастир "Св. Иоан Рилски" - с. Скрино
Наличност :НЕ
Цена : 12,00 лв.
Количество :  

Архимандрит Софроний Сахаров (1896-1993), духовно чедо на св. Силуан Атонски, вече е познат на българския читател с духовната си автобиография "Ще видим Бога както си е". "За молитвата" е последнатат негова книга, издадена малко преди края на живота му. В нея той споделя плодовете на дългогодишния си подвижнически опит за делото на молитвата и накратко разкрива вижданията си за същността на духовническото служение. Втората част на книгата е посветена конкретно на Иисусовата молитва.

Молитвата е безкрайно творчество, по-висше от всяко изкуство или наука. Чрез молитвата ние влизаме в общение с безначалното Битие. Или иначе казано, по този канал в нас навлиза животът на Самосъщния Бог. Молитвата е акт на върховна мъдрост, на превъзхождаща всичко красота и достойнство.

На всички нас ни е необходимо да се молим много, за да може чрез горещата и дългогодишна молитва, особено чрез покайната молитва, да преобразим нашата паднала природа така, че тя да стане способна да усвои открилата ни се Безначална Истина. И това да стане преди да напуснем този свят.

Архим. Софроний 

-----------------------------------------------

Превод от руски език: Мила Игнатова

Корици: меки

Страници: 268

Година: 2007