Пастирско богословие

Пастирско богословие

  • В наличност
  • Издателство: СамИздат
  • Автор: Схиархимандрит Иоан (Маслов)
  • 16.00 лв.

Описание

Архимандрит Иоан изяснява значението на пастирството с думите:” Основната задача на Пастирското богословие е да помогне да се озарим от християнската любов, да осъзнаем необходимостта от борба със собствената си греховност и необходимостта от предварителна подготовка за пастирство”
В учебника са разработени теми като: предварителни сведения за пастирското богословие, история на пастирството, учение за пастирството и свещенството в Стария Завет, новозаветно пастирство, Богоучреденост на християнското пастирство, Спасителят Христос като велик Пастир, пастирската дейност на светите апостоли като образец за подражание, учението на св. ап. Павел за пастирското служение, учението на светите отци за пастирството, учението на църквата за покаянието, смирението, търпението в скърби, за страха Божий, за страстите и борбата с тях. Накрая има частни наставления на иеросхимник св. Амвросий Оптински към миряните.
Тази книга- учебник е препоръчителна както за богословските факултети и духовните семинарии, за свещениците в тяхната енорийска дейност, така и за по-широк кръг читатели, които искат да се запознаят с онази специфика на душегрижието и пастирството, оставила вековечна светла диря в историята на Църквата.

-----------------------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 488

Година: 2009

Виж продукти от категория:

Отзиви (0)

Този продукт няма отзиви.

Още от категорията

Догматическо богословие Догматическо богословие

10.40 лв.

Две послания до коринтяните Две послания до коринтяните

12.00 лв.

Нашата любов Нашата любов

12.00 лв.

Нашата вяра Нашата вяра

12.00 лв.

Абонирайте се за нашия бюлетин