ИСТОРИЯ НА ХРИСТИЯНСКАТА ЦЪРКВА

ИСТОРИЯ НА ХРИСТИЯНСКАТА ЦЪРКВА

  • Изчерпан
  • Изчерпан
  • Издателство: СамИздат
  • Автор: П. И. Малицки
  • 39.00 лв.

Описание

Изданието включва трите тома на най-известния труд на Петър Малицки и Приложение - Показалец на личните и географските имена.

Учебникът "История на Християнската църква" на П. И. Малицки е добре познат на българските православни християни. Издаден в три тома, той обхваща почти всички страни на православната духовност - както от историческо, така и от духовно-практично естество, и изяснява в стройна система историята на Църквата, основана от Господа Иисуса Христа - вечният Кормчия на този спасителен за човеците кораб.

Първи том е посветен на периода от основаване на Църквата до 313 г. Той разглежда подробно гоненията на християните по време на управлението на императорите, както и обръща особено внимание на духовното покълване на посятото от Самия Господ Иисус Христос и осветено от Св. Дух, обгрижвано от св. апостоли и светии, семе на вярата.

Втората част от учебните проследява времето на Вселенските събори - най-важната епоха за Християнската църква. Този период обхваща периода от 313 г. до 1054 г.

Третата част от "История на Християнската църква" е издадена през 1911 г. Тя обединява множество исторически събития, които и днес осветляват и изясняват различни исторически процеси. Прочитът на автора за оформяне автокефалията на някои от сегашните православни църкви е особено актуален и неохбодим и днес.

Този труд е прекрасно и увлекателно пособие по Църковна история и за всеки образован българин, който се интересува от църковно-исторически и богословски въпроси.

Из Предговор

-----------------------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 904

Година: 2014

Превод от руски език: Матей Попов

Отзиви (0)

Този продукт няма отзиви.

Още от категорията

Абонирайте се за нашия бюлетин