"И аз съм християнин!" Дали обаче е така?
"И аз съм християнин!" Дали обаче е така?

"И аз съм християнин!" Дали обаче е така?

Автор :Свещеник Даниил Сисоев
Издателство :Православна класика
Наличност :ДА
Цена : 14,00 лв.
Количество :  

КУРС ОТ ЛЕКЦИИ ПО ДОГМАТИЧЕСКО БОГОСЛОВИЕ

В книгата са представени лекции на свещеник Даниил Сисоев, които са били прочетени в мисионерското училище за година обучение. Отец Даниил готвел мисионери за излизане на улична проповед, за това – да призовават към Бога хора с най-различни възгледи и вероучения, за достойна аргументация в защита на Православната вяра. Отец Даниил казвал, че още до появата на сектантите в първите векове на християнството и в Средновековието по улиците и по домовете ходели християни, желаейки да обърнат заблудените, и благодарение на тяхната проповед Бог е спасявал мнозина.

В наше време проповедта е необходима за тези, които търсят Истината, но се измъчват под тежестта на лъжеученията и пагубното влияние на този свят. Такава проповед е пряко изпълнение на словото Божие (Мат. 28:19; Лук. 12:8; Иак. 5:20; Рим. 10:10).

Мисията – това е бързо средство за очистване на сърцето. Това е най-прекррасен и най-благороден път за християнина. Даденият курс от лекции е отлично пособие за мисионерска работа, снабдено с множество цитати от Свещеното Писание.

«Който обича Бога и своите ближни, който е мъжествен и желае да получи нетленна корона в Царството на Небесния Отец, него ние зовем да встъпи на благородния път на вестител на Евангелието – православен мисионер». Свещеник Даниил Сисоев.

Книгата се издава с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий.

--------------------

Корици: меки

Страници: 313

Година: 2022