СВЕТОГОРСКИ ОТЦИ и светогорски живот
СВЕТОГОРСКИ ОТЦИ и светогорски живот

СВЕТОГОРСКИ ОТЦИ и светогорски живот

Автор :Старецът Паисий Светогорец
Издателство :Славянобългарски монастир "Св. Вмчк Георги Зограф"
Наличност :ДА
Цена : 6,50 лв.
Количество :  

В Градината на Пресвета Богородица - Благословеният Атон, живеят светогорските отци, запазващи благодатта в сърцето си чрез сурови подвизи. Като земни ангели и небесни човеци, изпълнени с любов и благодарност, те търпят множество лишения и страдания за Този, Който от любов към нас обедня, пострада и положи душата Си.
За тези благодатни отци и за техния подвижнически живот е книгата на преподобни Паисий - така както ги е видял, както е слушал за тях и както топло ги е носил в сърцето си.

Братството на Славянобългарския манастир "Св. Вмчк Георги Зограф" издава настоящата книга в памет на блаженопочиналия брат отец Антоний (поч. 19.02.2000 г.), направил почти целия превод от гръцки език и който преди кончината си завещава да бъде довършено делото му. "Излизането от печат на книгата би било един постоянен помен за нашия брат, който в монашеския си път така силно ревнуваше по подвига на светогорските отци и така горещо желаеше и братята ни в България да се запознаят с него." (От братството на манастира, 28.05/10.06.2001 г.)

-----------------------------------------------

Корици: меки

Страници: 187

Година: 2006