СВЕТОГОРЕЦЪТ
СВЕТОГОРЕЦЪТ

СВЕТОГОРЕЦЪТ

Автор :Монах Салатиил
Издателство :LIBRUM
Наличност :ДА
Цена : 20,00 лв.
Количество :  

Книгата „Светогорецът“ предоставя на българския православен читател възможността да се запознае с един уникален автор, познат до този момент на вярващите в други православни държави.
Необикновеното в личността му е това, че сам той – монах, сега подвизаващ се в пустинническа килия на Света Гора Атон, пише главните си произведения в художествена проза.
Трилогията му „Началникът на тишината“, „Ангелите винаги идват“, „ИНЦИ“, както и настоящата книга „Светогорецът“ са написани в непознатия досега в православното творчество стил „повест притча“.
Възможно ли е по този начин да се говори за Христос, за Християнската вяра? Отговорът е в нарастващата популярност на книгите на автора сред православния читател.
Четирите книги на монах Сaлатиил  досега са претърпели общо над двадесет издания в тираж от няколкостотин хиляди и продължават да се издават. Самият автор обяснява стила си с притчите, разказни в Евангелието. Така проповедта става жива и поучителна от само себе си, няма нужда от дидактика.
Личността на самия автор не е никак еднозначна. Тя познава възход и падение, сила и слабост. Но преодолявайки изкушенията, монах Салатиил ни показва силата на Християнството,  великата Божия милост, оставя ни един жив пример на покаяние и честност.
Може би в това всеки от нас ще познае в някаква степен и себе си?! Тогава това би бил  вторият важен урок, който  ще научим.
Творчеството на монах Салатиил не се изчерпва с художествената  проза. Той е автор и на богословски трудове, поезия, дневници и филми. Повечето му книги са драматизирани, а по негови стихове са написани множество песни. Член е на Съюза на писателите в Русия.
Повдигайки завесата над „невидимите“ атонски старци, авторът ни среща със своя главен герой Светогореца, който е въплъщение на отеческа християнска любов и мъдрост, а животът му е  жива проповед  на евангелския живот.

Настоящето издание е от поредицата преводни творби от руски език от сайта svetogorets. Издателската дейност на сайта е с благословението на Сливенски митрополит Йоаникий.

------------------

Корици: твърди

Страници: 306

Година: 2022