ПРАВОСЛАВНА МУЗИКА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ (Двоен CD албум)
ПРАВОСЛАВНА МУЗИКА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ (Двоен CD албум)

ПРАВОСЛАВНА МУЗИКА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ (Двоен CD албум)

Автор :сборник
Издателство :Ловчанска Света Митрополия
Наличност :ДА
Цена : 12,00 лв.
Количество :  

                                                    ПРЕКРАСЕН ПОДАРЪК ЗА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

Музикалният двоен CD албум „Православна музика за малки и големи” е издание на Ловчанска Света Митрополия, определян от специалистите като „православен музикален бисер”. Албумът съдържа детски православни песни, инструменталите към тях, празнични тропари, литургийни и други църковни песнопения, както и стихове с духовна поезия.

Първият диск на албума съдържа детски песни с православна тематика с изпълнение на ръководителя на проекта Олга Цветкова и детска вокална група „Малчугани” към Музикален център „Art Libitum”, с художествен ръководител Йордан Владев. Музиката е композирана по стихове на Архимандрит Серафим (Алексиев), мон. Валентина (Друмева) и г-жа Росица Николова и е дело на Олга Цветкова, музикален педагог, артист-изпълнител на част от детските песни, както и на художествените текстове към тях, богослов и концертиращ музикант, носител на награди от национални и международни конкурси. Аранжиментите са направени от Иво Минков и Йордан Владев. Духовната поезия в албума принадлежи на Архимандрит Серафим (Алексиев), Росица Николова и Магдалина Ковачева.

Вторият диск на албума съдържа 35 празнични тропари и кондаци от неподвижния и подвижен годишен богослужебен кръг, както и песнопенията: „Чистая Дево”, гл. 5; „Отче наш”, гл. 5; „Достойно ест”, гл. 1; „Тебе поем”, гл. 5; „Иже Херувими”, гл. 1; „Богородице Дево, радуйся”, гл. 5. Изпълнението е на известния църковен псалт Никола Антонов – дългогодишен певец и солист към един от най-престижните църковни хорове в България. От 2013 г. г-н Антонов е ръководител и солист на формацията за източно-църковна музика „Трисагион”, която за краткото време от своето създаване придоби голяма популярност и продължава да печели любовта на православната аудитория не само в България, но и в чужбина. Формация „Тригастон” е лауреат и на международни конкурси и фестивали за църковна хорова музика.

В диска се съдържа и малка красиво илюстрирана книжка с текстовете на детските песнички и допълнителна информация.

Албумът „Православна музика за малки и големи” се препоръчва от доц. д-р Магдалена Легкоступ, специалист в областта на религиозното обучение, като музикално пособие по предмета Религия-Православие. Той може да бъде полезен както в общообразователното училище, така и в културно-просветните православни енорийски центрове и неделни училища, в духовните семинарии и богословски факултети.

-----------------------------------------

АЛБУМЪТ СЕ ПРЕДЛАГА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЕДРО.

Заявка на адрес: lestvitsa@abv.bg