ДУХОВНА АЗБУКА
ДУХОВНА АЗБУКА

ДУХОВНА АЗБУКА

Автор :Архимандрит Йоан (Крестянкин)
Издателство :Лествица
Наличност :НЕ
Цена : 8,00 лв.
Количество :  

Името на архимандрит Йоан Крестянкин не е непознато за православния български читател. Преведените вече няколко книги с наставления и проповеди на този забележителен руски духовник не са единствената причината за широката му популярност; тези преводни издания са по-скоро плодът от почитта на хората към него и от радостта, с която духоносното му слово докосва сърцата им.

Тази известност на Стареца Йоан се дължи на самата му личност. Едва ли в Русия от втората половина на 20-ти век насам има по-почитан от него духовник. Със своите пламенни проповеди, със своята безгранична любов към Бога и хората той бе запалил сърцата на хиляди православни християни. И неслучайно вярващият руски народ виждаше в него истински духовен старец, изпълнил сърцето си с духовното наследие на великите руски старци, чиято най-отличителна черта е любовта и светостта. Вън от всяко съмнение е фактът, че тази святост не е само агиографско понятие, указващо отношението на Църквата към някои свои чеда от близкото или далечно минало, но тя е достижима и днес за онези, които искрено са обикнали Христа и ближния.

Настоящето преводно издание съдържа цитати от духовното писмено и словесно наследство на Стареца Йоан. Подредени тематично в азбучен ред,  те представляват духовна аптека, която лекува и укрепява душата в нейния труден житейски път.

Съпровождаме този сборник с искреното пожелание любителите на духовното четиво да намерят в него онова, което съставителят с толкова внимание и любов им предлага.

---------------------------

Корици: меки

Страници: 437

Година: 2018

Формат: 11,5/16,5

-------------------------

Книгата може да бъде закупена на едро с отстъпка от продажната цена!

За контакт: izdat.lestvitsa@abv.bg; 0887226952