ИЗБРАНИ СЪВЕТИ, Свети Порфирий Кавсокаливит
ИЗБРАНИ СЪВЕТИ, Свети Порфирий Кавсокаливит

ИЗБРАНИ СЪВЕТИ, Свети Порфирий Кавсокаливит

Автор :Свети Порфирий Кавсокаливит
Издателство :Странник
Наличност :НЕ
Цена : 12,00 лв.
Количество :  

"При мен идват хора - ми каза отец Порфирий - и аз виждам техните души. Това са руини. Но те не чувстват това и питат, говорят ми за различните свои трудности, без да знаят за своя най-голям проблем. Аз им говоря за него, но те не ме разбират, не предават значение на моите думи, защото всички те са потопени в своите проблеми, увлечени от своите желания. Тогава, за да не си тръгнат, без да получат никаква полза, понякога съм принуден по благодатта, дадена ми от Бога, да им говоря за неща, за които знаят само те: за тях самите, за техните роднини, за техните села и т.н. Те биват поразени, започват да ми се доверяват и тогава вече внимателно слушат това, което им казвам за тяхна душевна полза".

Безусловно на всеки християнин ще е полезно да има на свое разположение сборника от богомъдрите наставления на отец Порфирий, в който благодарение на групирането по теми, всеки въпрос получава всестранно осветление. колкото повече вникваме в някой въпрос, толкова повече започваме да разбираме и останалите. Така правилното осъзнаване на истинското смирение довежда до вярното разбиране за истинската любов, за сърдечния покой, прощаването на ближния и т.н.

Желаем от все сърце тази книга да помогне на много православни християни в техния духовен живот и в придобиването на духовно разбиране.

Просим читателите да не ни забравят в молитвите си.

Свещен женски исихастирион Преображение Господне, Милеси, 15 август 2002 г.

--------------------------------------------

Превод от изданието: Цветослов советов, Святая Гора Афон Пустынь Новая Фивиада, Афонского Русского Пантелеймонова монастыря, 2008

Корици: меки

Страници: 440

Година: 2015